aankleedkussens babykamer verschoonkussen tips extra groot lang dik

Tips voor het kopen van een aankleedkussen

Het is misschien wel het meest onderschatte item op de babykamer: het aankleedkussen of waskussen. Niet het leukste onderdeel om te kopen, maar wel een item dat je de eerste jaren dagelijks gaat gebruiken voor het verschonen van je kindje en waar verrassend veel variatie in mogelijk is. Zo heb je extra lange aankleedkussens, kussens met leuke printjes en extra dikke waskussens. Welke kies jij?

1. Extra groot aankleedkussen van Bébé-Jou

Onze persoonlijke favoriet! Dit fijne aankleedkussen is maar liefst 72 cm lang en 44 cm breed, perfect voor grotere baby’s of het verschonen van peuters. Het verschoonkussen is lekker dik en gemaakt van comfortschuim, waardoor je kindje lekker ligt. Ook fijn: het kussen is waterdicht, dus makkelijk schoon te maken bij een ongelukje. De buitenkant is van plastic, dus een zachte hoes eromheen is wel zo fijn. Let erop dat de hoes groot genoeg moet zijn, want dit kussen is groter dan de standaard kussens. Wil je zeker weten dat een aankleedkussenhoes past? Kies voor een hoes van bébé-jou zelf of let goed op de afmetingen. Bol.com, €20,95.

2. Degelijk aankleedkussen van de Hema

Gewoon prima, dit goedkope aankleedkussen van de Hema. Goede opstaande randen, waardoor je kindje er niet zomaar af rolt. Maar volgens sommige reviews wel vrij dun, met snel loslatende naden. Voor de prijs hoef je het niet te laten in ieder geval… Prima aankleedkussen voor ‘erbij’, voor op reis of voor bij opa en oma. Hema, €13.

3. Lang aankleedkussen van Jollein

Het merk Jollein is hard op weg om de babykamer te veroveren! Met dit verschoonkussen bijvoorbeeld. Het kussen is 50 cm breed en 70 cm lang, dus groter dan de meeste kussens. Goed betaalbaar en ook fijn: je hebt volop keuze in bijpassende aankleedkussenhoezen! Verkrijgbaar bij Bol.com, €19,95.

4. Waskussen van Koeka

Fan van Koeka? Wij ook! Vooral de wiegdekentjes vinden wij geweldig, maar ook dit aankleedkussen is een goede aankoop. Ook handig: de hoezen van Koeka passen natuurlijk perfect om dit aankleedkussen. Gemaakt in samenwerking met Bébé-jou, dus de bekende kwaliteit. Extra lang en breed, en lekker dik. Afmetingen: 72 x 43,5 x 9 cm. Bol.com, €34,95. 

22 mei 2020: Liever een aankleedkussen met een leuk printje of een verschoonmandje? Dit artikel wordt binnenkort aangevuld!