Tips om je baby beter te laten slapen

"Help, mijn baby slaapt niet!" Als je baby weinig of niet slaapt en veel huilt, dan kun je als ouder behoorlijk wanhopig worden. En onderschat ook de impact van je eigen slaapgebrek op je relativeringsvermogen niet. (Het komt allemaal goed, echt waar!) Wat kun je doen om je kindje beter te laten slapen? In dit artikel geven wij drie praktische slaaptips voor baby's. Slaap lekker!

boek baby slapen slaaptips
1. Boek met slaaptips voor baby's
puckababy slaapzakje onrustig slapen
2. Puckababy slaapzak
draagzak baby ergonomisch
3. ergonomische draagzak

1. Boek met slaaptips voor baby's

Stephanie Lampe is ervaringsdeskundige. Als moeder van drie baby's met reflux weet ze hoe het is als je baby'tje niet of nauwelijks slaapt. Ze ontwikkelde een speciale slaapmethode om je baby in een ritme te krijgen. In haar boek 'Baby in een droomritme' deelt ze haar kennis en geeft ze praktische tips om je baby op een rustige en lieve manier te helpen met doorslapen. Het recept voor een blije baby tot 12 maanden. Even doorzetten, bij ons hielp het zeker. Bol.com, €19,95.

2. Puckababy

Toen mijn dochter net was geboren, lukte het haar vaak niet om zelf in slaap te komen. Ze maaide met haar armen en zo hield ze zichzelf wakker. De kraamhulp adviseerde om haar in te bakeren. Maar het was bloedheet en het voelde niet goed om haar heel strak in te stoppen. Een vriendin kwam met de oplossing: de Puckababy. Dit is een inbakerslaapzak die niet te strak zit en ook niet te warm is. Voor baby's tot 3 maanden is er de Puckababy Piep en voor baby's van 3 tot 6 maanden is er de Puckababy Mini. Nu in de aanbieding bij Bol.com, vanaf €32,50 (normaal €44,99) voor de Puckababy Piep Dottie.

3. Draagzak

Is je baby overdag onrustig en wil je er even tussenuit? Neem je kindje mee in een ergonomische draagzak. Zoals deze van ERGObaby met leuke walvissenprint. Je baby voelt zich veilig dicht bij jou en jij hebt even je handen vrij. Heb je advies nodig of wil je ervaringen uitwisselen met andere mama's? Word lid van de Facebook-groep Draagpraat en er gaat een wereld voor je open. Bol.com, €119,90.

Tot slot

Baby's huilen veel en soms slapen ze slecht. Vaak hoort het erbij, maar slecht slaapgedrag kan ook een medische oorzaak hebben. Neem bij twijfel altijd contact op met de huisarts of het consultatiebureau. En durf hulp te vragen. Ook aan je ouders of vriendinnen. Die vinden het echt niet erg om de nachtdienst voor je over te nemen, zodat jij even bij kunt slapen.

Wanneer wordt een baby leuk?

Ik heb het Gegoogeld toen mijn dochter de eerste zes weken niet sliep. Nu voel ik me daar schuldig over. Ze is het liefste en leukste meisje van de hele wereld. En ze slaapt inmiddels prima. Het wordt vanzelf makkelijker, echt waar. Hou vol!