Acht tips voor een babykamer met bosthema

Kastanjes zoeken, een hut bouwen, een herfsttafel maken, in bomen klimmen: kinderen zijn gek op het bos. Laat je kindje al vroeg kennismaken met de natuur in een babykamer met bosthema. In dit artikel geven wij acht tips voor een droomkamertje voor een boswachter in de dop. Van een lamp in de vorm van een paddenstoel tot een muursticker met een egeltje. Ga je mee het bos in?

1. Hangers met bosdieren

Met deze bijzondere houten hangers met bosdieren van de nieuwe webshop Poetoeter kun je alle kanten op. Verf ze in een kleurtje, gebruik ze als cadeaulabel voor de kraambedankjes of maak er een mooie slinger van met bijvoorbeeld tassels, honeycombs, pompons of ballonnen ertussen. De hangers hebben verschillende maten en er zijn zes verschillende dieren. Poetoeter, €7,95 voor een set met 24 hangers.

2. Muursticker egel

Kijk, daar wandelt een egeltje de babykamer binnen. Deze muursticker van KEK Amsterdam is gemaakt van matte muurfolie van hoge kwaliteit. IKenIK.nl, €33,95 voor een egel in XL-formaat (58x37 cm).

3. Kinderkapstok met bosdieren

Hang de leukste kleertjes van je kindje aan deze metalen kapstok van Eina Design. Met een konijntje, een eekhoorn, een hertje, een boom en twee paddenstoelen past deze leuke kapstok perfect in een kinderkamer met bosthema. Kixx Online, €29,95.

4. Appelboom van behang

In een boskamer hoort natuurlijk een échte boom! Of bijna echt dan. Deze boom wordt met de hand gemaakt uit kwaliteitsbehang en is verkrijgbaar met verschillende stammen en in verschillende kleuren. Voor het echte bosgevoel. Behangboom, €29 voor een flinke boom van maar liefst 150cm.

5. OERRR met boomcertificaat

Meld je kindje aan voor OERRR van Natuurmonumenten. Een kindje tot drie jaar krijgt een eigen boompje cadeau inclusief certificaat. Geef het boomcertificaat een mooi plekje in de kinderkamer en volg hoe je kindje en de boom samen opgroeien. OERRR, €1,25 per maand.

6. Magneetsticker met konijn

Dit nieuwsgierige konijn van Groovy Magnets is gemaakt van kleine ijzerdeeltjes en past met alle liefde op de leukste kaartjes, foto's of briefjes van je baby'tje. Een magneetbord, maar dan natuurlijk veel leuker! Het konijn is 60cm groot en wordt geleverd met een stermagneet en vier schijfmagneten. VT Wonen, €47,95.

7. Paddenstoelenlamp

Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen... Mijn dochter begon spontaan te zingen toen ze deze leuke lamp zag. Deze vintage figuurlamp van het Duitse merk Heico geeft een zacht sfeerlicht, ideaal voor kleine kinderen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar wij vinden de rode het leukst. ilovespeelgoed.nl, €36,95.

8. Mobiel met uiltjes

Hang hem boven de box of geef hem een mooi plekje hoog boven het bedje of de commode: naar deze kleurrijke mobiel van Franck & Fischer blijf je kijken. Gemaakt van biologisch katoen en bamboe. Bol.com, €44,99.