De perfecte kamer voor de kleine Bredanaar

Thuis in Breda

Paddenstoelen zoeken in het Mastbos, geitjes aaien bij Boerderij Wolfslaar en naar De Grote Optocht kijken van ’t Kielegat. Voor wie in Breda geboren wordt (in geboortecentrum Origine, in het Amphia of gewoon thuis) zal deze bourgondische stad altijd een thuishaven zijn. Een stad om trots op te zijn. In dit eerste deel van de serie 'Thuis in...' vijf tips voor een babykamer in Breda.

breda skyline
1. Skyline van hout
kaart breda poster
2. Oude kaart van Breda
monopoly breda spel
3. Monopoly Breda
geboorteposter breda kinderkamer baby
4. Naamposter
houtblok breda
5. Houtblok I love Breda

1. Skyline aan de muur

Een echte blikvanger, deze prachtige lasergesneden skyline van Breda! De Grote kerk, de Koepel, de Poort van Breda en het Spanjaardsgat: alle Bredase iconen zijn vertegenwoordigd. Gemaakt met behulp van hoogwaardige ‘laser cutters’. Verkrijgbaar in drie verschillende maten: 95cm, 130cm en 170cm. Keuze uit hout of zwart kunststof. Laser-snijder.nl, vanaf €60.

2. Historische kaart

Om uren naar te kijken, deze kleurrijke plattegrond van Breda in 1649! Het is een reproductie uit de Atlas van Loon, de bijzonder rijke atlas die de Amsterdammer Frederik Willem van Loon voor zich liet samenstellen. Het speciale papier en de professionele afdruktechniek maken de reproductie levensecht, met kleuren die lang mooi blijven. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen met bijpassende lijst. Tip: kies voor passe-partout om de kaart optimaal tot zijn recht te laten komen. Historische Kaart, vanaf €22.

3. Monopoly Breda

'Wil je misschien het Van Coothplein, de Ettensebaan en de Ginnekenmarkt ruilen voor de Baronielaan, de Prinsenkade en de Claudius Prinsenlaan?' Ja, echt waar: de klassieker onder de spellen is ook verkrijgbaar in een Bredase variant! Woon je in Breda en heb je kinderen? Dan verdient Monopoly Breda absoluut een plekje in de spelletjeskast! Let op: het is een limited edition, ze zijn bijna uitverkocht... Breda Fanshop, €49,95.

4. Geboorteposter Breda

Grafisch ontwerper Marieke Ruts weet hoe het is om trots te zijn op je eigen thuishaven. Als Mevrouw Emmer ontwerpt ze eigenzinnige posters en wereldse geboortekaartjes met stoere skylines, geïnspireerd door het stads- en buitenleven. Zoals deze geweldige (custom-made) geboorteposter van Breda, met het Spanjaardsgat, het Begijnhof en café De Vrachtwagen. Heb je speciale wensen? Mevrouw Emmer gaat graag voor je aan de slag met een custom-made-ontwerp. Ook erg leuk voor een geboortekaartje natuurlijk. Mevrouw Emmer, vanaf €9,95 voor een poster van Breda in kleur, in zwart-wit-grijs of op grijs karton.

5. Houtblok I love Breda

De Bredase Houtmeid drukt foto's en teksten op hout. Dat staat niet alleen stoer, maar door de houten ondergrond heb je ook geen lijst meer nodig. Handig! Zoals dit houten blokje van 10 x 10cm met de Grote Kerk van Breda: leuk op een plankje boven het ledikantje of de commode. HIERbijAnne, €8,50.
Tip: is je kindje geboren, laat dan een houten blokje bedrukken met een foto. Ook erg leuk als origineel kraamcadeautje. Dat kan bij Houtmeid al vanaf €15.