Boekenkast op de babykamer: zes tips

Voorlezen is gezellig, leerzaam en goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Genoeg redenen om een klein bibliotheekje aan te leggen. Maar waar laat je al die leuke prentenboeken? In dit artikel geven wij zes tips voor leuke boekenkasten voor op de babykamer. Van een boekensteun in de vorm van een tipi tot een boekenkast in Scandinavische stijl. Lezen maar!

1. Boekenkast mint

Geef je mooiste prentenboeken een plekje in dit stoere boekenkastje van Flexa Play. Gemaakt van stevig MDF voor de leukste boeken of de liefste knuffels. Makkelijk te bevestigen en verkrijgbaar in de kleuren mintgroen, roze, grijs en wit. VTWonen, van €91 voor €72,80 in de kleur mint.

2. Boekenkast Done by Deer

Dit boekenkastje van Done by Deer is een echte aanrader als je de ruimte hebt. Het retro kastje is verkrijgbaar in wit en grijs. Ook handig: met de bijpassende Top Changer (apart te bestellen) vorm je het kastje om tot een commode. Dit is een soort plankje dat je op het kastje plaatst, waar je een aankleedkussen op kunt leggen. VTWonen, €469,95.

3. Boekenrek voor prentenboeken

Nou vooruit, nog één boekje en dan naar bed! Uit dit houten boekenrekje van KidKraft kunnen kinderen zelf hun favoriete prentenboek pakken. Dankzij de zachte stof blijven de boeken netjes. Ook leuk voor bij opa en oma. Bol.com, €64,90.

4. Boekenkast tipi

Geïnspireerd door de tipi, maar zeker niet alleen leuk voor een kinderkamer met indianenthema: dit stoere boekenkastje van Woood. Modern ontworpen met grenen legplanken, voor de allermooiste prentenboeken. VTWonen, €169.

5. Boekenkast in Scandinavische stijl

Een echte aanwinst voor de baby- of kinderkamer: deze boekenkast met Scandinavisch tintje op houten poten. Niet alleen voor boeken, maar ook met handige opbergruimte in de twee laadjes en achter een deurtje. Leen Bakker, van €135 voor €108.

6. Wandplank met stippen

Ken je die leuke mini-traktatieboekjes van bijvoorbeeld Nijntje, Dikkie Dik en Gonnie en Gijsje? Leuk om uit te delen, maar misschien nog wel leuker om te verzamelen en neer te zetten in dit hippe wandplankje met stippen van Bloomingville. Met een diepte van 12 cm niet geschikt voor prentenboeken, maar ideaal voor kleine kinderboekjes, die trouwens ook perfect zijn als afleiding tijdens het verschonen of om mee te nemen voor in de auto. VTWonen, €41.