boekenkast kinderkamer

Boekenkast op de babykamer: zes tips

Voorlezen is gezellig, leerzaam en goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Genoeg redenen om een klein bibliotheekje aan te leggen. Maar waar laat je al die leuke prentenboeken? In dit artikel geven wij zes tips voor leuke boekenkasten voor op de babykamer. Van een boekensteun in de vorm van een tipi tot een retro houten kastje voor een vintage babykamer. Lezen maar!

1. Kinderboekenrek

Wij zijn helemaal verliefd op dit lieve boekenkastje met houten pootjes. Het rekje is 1 meter hoog, dus je kindje kan over een tijdje zelf de boekjes uit het kastje halen. ‘Wil je deze voorlezen, papa?’ Schattiger wordt het niet! Bol.com, €58,90.

2. Boekenkast tipi

Een ideale kast voor een stoere babykamer: deze coole houten tipi met witte planken. Je kunt er je boekjes in opbergen, maar ook een plankje overlaten voor je speelgoed. De kast is gemaakt van grenenhout en kan worden gebruikt voor boeken van maximaal 30 cm hoog. VTWonen, €179.

3. Stoer vliegtuigkastje voor boeken

Ook kleine pilootjes hebben een plek nodig om thuis hun boeken op te bergen. Dit blauw boekenkastje in de vorm van een vliegtuig is een echte blikvanger voor iedere kinderkamer. Leuk detail: de propeller kan echt draaien. Bol.com, €89,95.

4. Boekenkast op wieltjes

Hier is over nagedacht: een boekenkist op wieltjes voor een kinderkamer. Wil je voorlezen? Rijd het kastje dichtbij en laat je kindje zelf een mooi boekje kiezen. Dit leuke houten kastje is slechts 54 x 51 x 60 cm, dus ook geschikt voor kleine babykamers. Ook fijn: dit kastje is niet duur. Bol.com, €47,95.

5. Vintage houten boekenkastje voor retro kinderkamer

Dit kastje is een musthave voor de echte boekenwurm en waant je in de sfeer van het midden van de vorige eeuw. Heerlijk retro! Ook niet onbelangrijk: deze serieuze boekenkast kan maar liefst 50 kilo ondersteunen. Hoeveel prentenboeken zouden dat zijn? Bol.com, €98,75.

6. Rond, draaibaar boekenkastje

Wil je een boekje lezen? Draaien maar! Net zolang tot jouw favoriet voorbijkomt. Dit originele boekenkastje past in elk hoekje van de babykamer. Voor liefhebbers van design. En van boeken, want in dit kastje kun je er heel wat kwijt.
Tip: heb je erg grote prentenboeken? Controleer of ze in deze boekenkast passen. In de beschrijving van het kastje staan de maten aangegeven van de vakken. Bol.com, €209,90.