Hip en handgemaakt: Etsy-vondsten voor de babykamer

De kracht van het ondernemen gebruiken om de wereld een beetje mooier te maken, dat is de missie van Etsy. Het online platform biedt een podium aan kunstenaars en designers van over de hele wereld: dé ideale vindplaats van originele items voor de kinderkamer. Een soort markt met zelfgemaakte spullen, maar dan in het groot.

Wij selecteerden zeven toffe items van talentvolle Nederlandse ontwerpers. Handgemaakt, origineel en hip!

Etsy mobiel kinderkamer
1 SierGoed
Naambord babykamer baby
2 Lieverliefst
kussen kinderkamer maan
3 LilyRazz
luiaard tekening etsy
4 Veerillustratie
kapstok etsy dieren
5 SignedNL
houten huisjes etsy
6 Tuktuktoys
wandplank leeuw etsy
7 EigenGemaaktFRL

1. Magische dierenmobiel

Om uren naar te kijken, deze lieve mobiel met beren, bergjes en wolkjes in de kleuren zwart, bruin en wit. De mobiel is met de hand gemaakt van card stock. Extra leuk: bij een licht briesje zullen de beren en bergjes zachtjes bewegen. SierGoed, €29,95.

2. Houten naambord

Hoera, je kindje is geboren! Eindelijk mag je de naam van de daken schreeuwen. Stel je kindje voor aan de wereld met dit unieke naambord, speciaal voor jou gemaakt op een houtschijf. Geverfd in hip zwart of een kleur naar keuze. Gaaf! Lieverliefst, €35.

3. Maankussen

Ik hou van jou tot de maan en terug. Dit lieve maankussen verdient een plekje in de kinderkamer. Het kussen is met de hand genaaid van zachtgeel vilt. Lief detail: dit maantje heeft roze wangetjes. Op 25 maart 2017 lanceert LilyRazz haar eigen webshop. Houd Babykamerblog.nl in de gaten voor de lancering én een winactie! LilyRazz, €32,50.

4. Posters uit het wild

Met aquarel, ecoline en Oost-Indische inkt schildert Véronique Baur de mooiste beesten, zoals deze lieve luiaard. Superleuk als poster boven de commode of het ledikantje! En mooi te combineren met andere creaties uit haar collectie Liefs uit het Wild. Veerillustratie, €14.

5. Dierenkapstok van goud

Hang het jasje van je kindje aan de slurf van een olifant of de staart van een paard. Deze witte kapstok met gouden dieren is met de hand gemaakt van gerecyclede materialen. Zo komt het hout op dit moment van aan stukken gezaagde oude boekenkasten en de plastic dieren zijn gevonden in een kringloopwinkel. SignedNL, €40.

6. Dorpje van hout

Ergens in een klein dorpje, hier heel ver vandaan... Bedenk je eigen sprookje in dit mini-dorpje met vier houten huisjes, beschilderd met acrylverf op waterbasis. Tip: in deze shop vind je ook leuke houten poppetjes die allemaal de hoofdrol willen spelen in jouw sprookje! Tuktuktoys, €25.

7. Wandplank met leeuw

Rooooar! Hoe stoer is deze stevige wandplank met leeuwtjes? Handig boven de commode! De plank is gemaakt van berkenhout en kan naar wens worden uitgevoerd in kleur, reliëf en contouren. Ook verkrijgbaar met auto's, uilen of vlinders. EigenGemaaktFRL, €199.

Specifieke wensen?

Heb je iets leuks gezien, maar zou je eigenlijk net een andere kleur, afmeting of uitvoering willen? Stuur de shopeigenaar gewoon een berichtje: er valt vast over te praten!

Every time you buy from a small business, an actual person does a little happy dance!