Acht tips voor een kinderkamer in Fiep Westendorp-stijl

Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Floddertje: de illustraties van Fiep Westendorp blijven populair. Zelf een kinderkamer inrichten in Fiep-stijl? Lees dit artikel voor leuke tips!

Tip 1. Pluk's kraanwagen

Wie kent Pluk van de Petteflet en zijn rode kraanwagen niet? Dankzij de Delftse speelgoedontwerper Maurice Doorduyn van Ikonic Toys rijdt hij zo de kinderkamer binnen. Deze houten kraanwagen kan rijden én takelen. Goed om te weten: de wagen zit verpakt in een mooie giftbox, ideaal als kraamcadeau. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar natuurlijk ook leuk als decoratie voor op de babykamer. Fonq, €39,50.

Tip 2. Poster Dikkertje Dap

Dikkertje Dap, zat op de trap. 's Morgens vroeg om kwart over zeven, om de giraf een klontje te geven. Puur jeugdsentiment, deze vrolijke poster van Dikkertje Dap met giraffe van KEK Amsterdam. Formaat: 60 x 42 cm. Leuk in een lijstje of met stevig washitape aan de muur. VTWonen, €14,95.

Tip 3. Behang Fiep Westendorp

Als je de ruimte hebt, dan is het prachtige fotobehang van KEK Amsterdam een absolute aanrader voor de kinderkamer. Onder meer verkrijgbaar met deze gave illustratie van Fiep westendorp met spelende kinderen in een appelboom. Nu in de aanbieding bij VTWonen, van €219,95 voor €153,96.

Tip 4. Jip en Janneke regenlaarzen

Joepie, het regent! Mag ik naar buiten, mama? Deze stoere rode regenlaarsjes met Jip en Janneke verdienen een mooi plekje in de babykamer. Leuk voor als je baby'tje groter is en in de plassen gaat stampen. HEMA, €12.

Tip 5. Het grote Fiep kijkboek

Een absolute aanrader voor in de boekenkast op de babykamer: het grote Fiep kijkboek. Om uren doorheen te bladeren samen met je kindje. Rijk geïllustreerd en van stevig karton, dus geschikt vanaf een jonge leeftijd. Ook leuk als kraamcadeautje. Bol.com, €15.

Tip 6. StoryTiles

Het Nederlandse bedrijf StoryTiles maakt kunst op tegels, hout en kaarten. In opdracht van de Fiep Westendorp Foundation maakte StoryTiles een unieke Fiep-collectie met de leukste illustraties op oud-Hollandse tegels. Je kunt kiezen uit verschillende designs. Ook erg leuk als origineel kraamcadeautje. De Fiep StoryTiles zijn verkrijgbaar vanaf €25 bij Fonq.

Tip 7. Jip en Janneke blokken

Bouw een mooie toren met deze houten blokkenset van Jip en Janneke. In deze speelgoedset zitten 48 vrolijke blokken, waaronder blauwe blokjes met onder meer Jip, Janneke, Takkie en Siep. HEMA, €10. Ook HEMA-fan? Bekijk ook onze tien favorieten voor de babykamer van de HEMA!

Tip 8. Muurstickers Fiep's dieren

Een saaie witte muur wordt een echte blikvanger met de gave muurstickers van KEK Amsterdam. De Fiep Westendorp-collectie is een echte aanrader. Maak bijvoorbeeld een stapeltje dieren op de muur. Bol.com, 31,95 voor een grote set van 20 stickers.