Review: herinneringen vastleggen in een fotoboek van Fotofabriek

Duizenden foto's op je telefoon? Maak er een fotoboek van! Met een baby vliegt de tijd en voor je het weet, heb je mappen vol ongesorteerde foto's op je laptop staan. En vertel dan over tien jaar maar eens waar die ene leuke foto genomen is... Onze tip: begin tijdig met het maken van een fotoboek en leg alle mooie momenten vast voor later. Babykamerblog mocht een fotoboek maken en testen van Fotofabriek. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees snel verder!

Fotoboek maken

De beste kwaliteit én de laagste prijs: het televisieprogramma Radar beoordeelde Fotofabriek als de beste fotoboekenleverancier. Dat belooft wat! Enthousiast gaan we aan de slag. We maken eerst een selectie van de leukste foto's (misschien wel het meeste werk!) en daarna downloaden we de software van Fotofabriek. Wij kiezen voor een staand hardcover fotoboek in A4-formaat en gaan aan de slag. Het duurt even voordat we de software onder de knie krijgen en de mogelijkheden (en onmogelijkheden) door hebben, maar uiteindelijk is ons fotoboek af.

Het resultaat

Een dag nadat we ons fotoboek hebben besteld, krijgen we een verrassing: een mailtje van Fotofabriek met een filmpje van het maken van de kaft van ons fotoboek. Daar gaat onze Lars! Enthousiast delen we de video met vrienden en familie: een leuk voorproefje! Met het plaatsen van camera's in haar machines blijkt Fotofabriek een primeur te hebben in de drukwerkwereld. Twee dagen later valt het fotoboek zelf op de mat. Ook nu zijn we positief verrast: onze worsteling met de software is het dubbel en dwars waard geweest. Het fotoboek is gedrukt op stevig papier en we zijn onder de indruk van de kwaliteit van de afgedrukte foto's. Absoluut een aanrader!

Tips & trucs

Ben je zwanger of heb je jonge kinderen? Download de software van Fotofabriek en begin met het maken van een fotoboek. Neem de tijd om alle opties goed te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld een kaartje toevoegen met Google Maps ('hier ben je geboren'), pagina's opleuken met illustraties (zoals de vlieger in ons fotoboek) en leuke frames, randen en achtergronden gebruiken. Verzamel iedere week de mooiste foto's en voeg een pagina toe aan je fotoboek. Je kunt al beginnen tijdens je zwangerschap, want ook je dikke buik, de eerste kleertjes en een bezoek aan de verloskundige zijn leuk om later naar terug te kunnen kijken. Na een jaar heb je een geweldig boek met 52 pagina's vol mooie herinneringen!