Handlettering voor de babykamer: illustratoren, teksten en designs

Handlettering is hip! Mooie teksten en lieve citaten, met de hand geschreven in prachtige lettertypes. Maar zo makkelijk is handletteren niet. Ben je zelf niet zo handig, maar wil je wel graag een mooie tekst in de babykamer? Op Instagram plaatsten wij een oproep aan Nederlandse handletteraars die in opdracht handlettering-items ontwerpen. Een poster met een tekst bijvoorbeeld, een geboortekaartje of een leuke kaart om in te lijsten. Wij ontvingen enthousiaste reacties van Nederlandse illustratoren die graag voor jou aan de slag gaan. Bekijk hun Instagram-account of webshop en stuur een berichtje: ze denken graag met je mee! Ook geven we tips voor leuke teksten voor op de babykamer. Kijk je mee?

handlettering poster
1. Letters en Lijnen
Handlettering babykamer
2. LettersbyBerg
handlettering babykamer
3. Puur_handlettering
handlettering kinderkamer
4. Prullemupke
handlettering designer
5. Debbi Verbakel
handlettering kinderkamer
6. Happydrawing4you
sleep well poster
7. Happy vibes

1. Letters en Lijnen
Kaarten, posters en kalenders: in de webshop Letters en Lijnen vind je mooie, handgemaakte creaties in kleur en zwart-wit, ook voor de babykamer. Zoals een hippe set van 23 mijlpaalkaarten voor €9,50. En hoe leuk is deze tekst op een poster? Dans, lach, fluit, zing, schommel, huppel, spring de wereld in! Tip: woon je in Assen en wil je zelf aan de slag? Letters en Lijnen geeft ook workshops! Instagram: @letters_en_lijnen.

2. LettersbyBerg
Claire van den Berg tovert de mooiste teksten om tot echte kunstwerkjes! Volg haar op Instagram voor een beeld van de mogelijkheden. Interesse in haar creaties of wil je zelf een mooie tekst door Claire laten uitwerken? Stuur een berichtje! Instagram: @lettersbyberg.

3. Puur_handlettering
Het Dordtse multitalent Petra Brouwer kan niet alleen prachtig fotograferen, maar ook nog eens keigoed handletteren! Ze is nog maar een paar maanden bezig, maar dat zou je niet zeggen. Speciaal voor dit artikel maakte zij deze geweldige poster: drink, eet, slaap, poep, huil, lach en bewonder. Extra leuk: Petra zet er graag de naam van je kindje bij. Instagram: @puur_handlettering.

4. Prullemupke
Geef Hilde pen en papier, en ze vergeet alles om zich heen. Onder de naam Prullemupke maakt ze de mooiste tekeningen, zoals deze lieve tekst: de wereld is zoveel mooier met jou! Ook leuk voor originele cadeaus, posters of kaarten. Volg Prullemupke op Facebook of Instagram: @prullemupke.

5. Debbi Verbakel
Illustrator Debbi Verbakel studeerde aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en werkt meestal in opdracht voor bedrijven, maar gaat ook graag aan de slag voor particulieren. Haar liefde voor letters en typografie zie je terug in haar vrolijke, frisse illustraties en grafische designs. Zoals deze lieve tekst: Jij bent zo lief, liever, allerliefst. Superlief als poster op de babykamer! Haar portfolio geeft een goed beeld van haar werk. Instagram: @debbiverbakel.

6. Happydrawing4you
De mooie handlettering-posters die Ingmar voor haar dochters maakte, leverde zulke leuke reacties op van vrienden, dat Ingmar samen met een collega besloot een Instagram-account aan te maken en haar werk te gaan aanbieden aan geïnteresseerden. Volg @happydrawing4you op Instagram voor handgemaakte posters, uitnodigingen en kaartjes. Alles kan worden aangepast, met bijvoorbeeld een naam of geboortedatum. Ook leuk als persoonlijk kraamcadeau!

7. Happy vibes
Aniek van den Broek zocht een ontspannende hobby en besloot te gaan handletteren. Een schot in de roos, want in haar nieuwe hobby kon ze haar creativiteit én haar liefde voor quotes kwijt. Inmiddels heeft ze haar eigen webshop met zelfgemaakte kaarten, posters, notitieboekjes en nog veel meer.

Leuke teksten voor de babykamer

Wil je graag een mooie poster laten maken voor de babykamer, maar heb je nog geen leuke tekst gevonden? Wij geven je een aantal ideetjes voor mooie teksten. Het zijn bekende citaten uit boeken en liedjes, en zinnetjes van geboortekaartjes. Zit er een leuke quote tussen? Stuur een berichtje naar een van de designers, zij gaan graag aan de slag met jouw wensen!

Grote avonturen beginnen klein.
Zij maakt het verschil.
Het regent zonnestralen.
She believed she could, so she did.
How wonderful life is now you're in the world.
Don't grow up, it's a trap.
Though she be but little, she is fierce.

Zelf proberen?

Wil je liever zelf aan de slag? Neem de tijd, want het is vooral een kwestie van veel oefenen. Bijvoorbeeld met een werkboek handlettering of aan de hand van voorbeelden op Instagram of Pinterest. Succes! (En lukt het niet? De illustratoren in dit artikel helpen je graag met een ontwerp op maat!)

Boekentips van Bol.com