babykamer Ikea commode boekenkastje

Een hippe babykamer met Ikea

Bij IKEA vind je prima ledikantjes, commodes en kledingkasten voor weinig geld. Combineer ze met een paar eyecatchers (hippe slingers, stoere stickers of een leuk kledingrekje) en je hebt een geweldig leuke budget babykamer! Wij geven je een aantal tips om zelf een goedkope babykamer te creëren.

Tip 1. Ledikant Sundvik

Ledikant Sundvik is een simpel, maar zeer degelijk wit ledikantje. Ook fijn: het bedje is niet veel groter dan de standaardmatrasmaat voor een ledikant van 120 x 60 cm, en daarmee ook een aanrader voor kleine kamertjes! De bedbodem is verstelbaar in twee hoogtes, handig voor als je kindje kan staan. Dit is ook een ideaal bedje voor bij opa en oma. Het bedje kost €99. Afmetingen: 125 (l) x 67 (b) x 85 (h) cm.

Tip 2. Ladekast Hemnes als commode

Een ladekast met de juiste afmetingen is prima te gebruiken als commode. Ladekast Hemnes van IKEA is een perfect voorbeeld. In de Hemnes-serie vind je twee formaten ladekasten met een hoogte van 95 cm, iets hoger dan de gemiddelde commode en daarmee extra fijn als je wat langer bent. Het scheelt je heel wat rugpijn! Geef de ladekast een eigen look met leuke ladeknopjes, verf de kast in een opvallend kleurtje of beplak de commode met een mooie sticker. Wij kozen voor een sticker van Pluk van de Petteflet in zijn bekende rode kraanwagen. Leuk toch? Deze en andere mooie stickers van hoge kwaliteit zijn van KEK Amsterdam.

Hemnes ikea commode babykamer

3. Flisat boekenrek / mini-boekenkastje voor prentenboeken

boekenrek babykamer ikea flisat boekenkastje

De FLISAT boekenstandaard is een ideaal klein kastje voor op de babykamer. Kies de leukste prentenboeken uit en geef ze een mooi plekje op dit rekje. Als je kindje wat groter is, kan het zelf een boekje uitkiezen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want dit rekje haal je al in huis voor slechts €19,95. Liever een echte boekenkast op de babykamer? Bekijk onze 6 tips.