Een hippe babykamer met IKEA

Bij IKEA vind je prima ledikantjes, commodes en kledingkasten voor weinig geld. Combineer ze met een paar eyecatchers (hippe slingers, stoere stickers of een leuk kledingrekje) en je hebt een geweldig leuke budget babykamer! In dit artikel geef ik je een aantal tips om zelf een goedkope babykamer te creëren.

Tip 1. Ledikant Hensvik
Het bekende babybed Hensvik is een simpel, maar degelijk ledikantje. Verkrijgbaar in het wit met een leuk golfje aan de voor- en achterkant. Ook fijn: het bedje is niet veel groter dan de standaardmatrasmaat voor een ledikant van 120 x 60 cm, en daarmee ook een aanrader voor kleine kamertjes! Het bedje kost €69,95. Afmetingen: 123 x 66 cm.

Ikea wandkast babykamer commodeplankje

Tip 2. Wandkast Hensvik
Leuk voor boven het bedje, maar ook handig bij de commode: wandkastje Hensvik. Voor dit kastje kun je een bezoekje aan IKEA overslaan, want het is (helaas!) uit het assortiment. Gelukkig is dit handige kastje op Marktplaats nog volop te vinden! Zoek op 'hangkastje Ikea' of 'wandkastje Hensvik' en je komt ze vanzelf tegen. Ik betaalde slechts 5 euro voor een prima tweedehands exemplaar.

Lukt het je om er eentje op de kop te tikken? Ook aan dit kastje geef je eenvoudig een originele draai met een mooie sticker. Wij kozen voor een stapeltje dieren van Fiep Westendorp. Deze en andere mooie stickers van hoge kwaliteit zijn van KEK Amsterdam en kun je vrij makkelijk zelf op meubels (of muren) plakken.

Tip 3. Ladekast/commode Hemnes
Een ladekast met de juiste afmetingen is prima te gebruiken als commode. Ladekast Hemnes van IKEA is een perfect voorbeeld. In de Hemnes-serie vind je twee formaten ladekasten met een hoogte van 95 cm, iets hoger dan de gemiddelde commode en daarmee extra fijn als je wat langer bent. Het scheelt je heel wat rugpijn! Geef de ladekast een eigen look met leuke ladeknopjes, verf de kast in een opvallend kleurtje of beplak de commode met een mooie sticker. Wij kozen voor een sticker van Pluk van de Petteflet in zijn bekende rode kraanwagen. Leuk toch?

De stickers van KEK Amsterdam vind je bij VTWonen.

Ikea commode ladekast Hemnes