Houten naamcadeaus voor de kinderkamer

Wat is er leuker om te geven dan een gepersonaliseerd cadeau? Wij selecteerden zes originele kraamcadeaus van hout waar je een naam op kunt laten zetten. Leuk als decoratie voor de babykamer en later om mee te spelen.

Geboorteblokken hout
1 Hip en Hout
Beestenbos klok kinderkamer
2 CRE8 & Studio WAM
houten treintje met naam
3 Ikonic Toys
houten doos geboorte
4 Herinneringshout
Houten naampuzzel puzzel naam
5 CRE8
kinderkapstok hout
6 Als het maar van hout is

1 Geboortetoren van beukenhout

Hip en Hout bedacht deze gave geboortetoren: een speelse stapeltoren van beukenhouten blokken met de naam, geboortedatum en -tijd, lengte en het gewicht van je kindje erop en bovenop een hartje of een sterretje. De toren is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren en is leuk te combineren met het geboortebord en de mijlpaalblokken van dezelfde makers. Hip en Hout, €19,95.

2 Klok met beestenboel

De Bredase Willeke Beekmans van Studio WAM ontwierp deze bijzondere houten klok met twaalf beesten. Op de klok kan een naam worden gegraveerd en voor de wijzers kun je kiezen uit twee kleurencombinaties: blauw of oranje. De ontwikkeling en fabricage wordt verzorgd door CRE8 en Nextime uit Haarlem. Leuk als origineel kraamcadeau voor in de babykamer of om kleuters op een speelse manier te leren klokkijken. CRE8, €30.

3 Treintje met naam

Tjoeke tjoeke tjoeke, toet toet! De aantrekkingskracht van treinen op kinderen is ongekend. Voor de vele jonge treinfans bedacht het Delftse speelgoedmerk Ikonic Toys een origineel alternatief voor het bekende houten lettertreintje: een houten trein met aan beide zijden je eigen naam, eventueel met geboortedatum. Goed om te weten: het naamtreintje past op de bekende houten treinrails en op de treinen van de meeste merken. Een geweldige start van een treinenverzameling! Ikonic Toys, €12,50.

4 Herinneringsdoos

Het eerste pakje, het naambandje uit het ziekenhuis en de felicitatiekaarten: dierbare herinneringen aan de kraamtijd, maar waar bewaar je ze? Het Nederlandse label Herinneringshout heeft een geweldige opberger bedacht: de herinneringsdoos. Deze handige box is gemaakt van populierenhout, uitgevoerd in whitewash en aan de zijkanten voorzien van handvaten. Maak de doos nog persoonlijker door hem te laten bedrukken met een print van een babyfoto, een geboortekaartje en een naam. Herinneringshout, vanaf €60.

5 Naampuzzel

Om in te lijsten zo leuk, deze houten naampuzzel! Elke letter bestaat uit meerdere stukjes, dus deze puzzel is behoorlijk uitdagend. Geef de gewenste naam en kleurencombinatie door en de puzzel wordt op maat gemaakt met behulp van een lasersnijder. Vanwege de kleine onderdelen is deze puzzel de eerste jaren vooral geschikt als decoratie. CRE8, vanaf €22.

6 Kapstok met naam

Altijd handig, een kinderkapstokje op de babykamer. Zo krijgen jasjes en shirtjes vanaf het begin een vaste plek. En het leuke is: deze kun je helemaal zelf ontwerpen! Geef je wensen door en Alshetmaarvanhoutis gaat speciaal voor jou aan de slag. Kies een mooie kleur, vertel welke kapstokhaakjes je leuk vindt (bijvoorbeeld sterren, dieren of hartjes) en voeg een naam toe. Wij zijn fan! Alshetmaarvanhoutis, vanaf €15.