Ouderwets speelplezier met houten speelgoed

Houten speelgoed is duurzaam, kan tegen een stootje en is ook nog eens leuk om te zien. Dus zelfs als je kindje nog te jong is om te spelen, is speelgoed van hout al een aanrader voor op de babykamer. De eerste jaren als decoratie, later om mee te spelen. En: ook leuk om te bewaren voor eventuele broertjes of zusjes! Negen tips voor houten speelgoed.

1 Boom met schommel

Pak je lego-steentjes uit de kast en bouw zelf een boomhut in deze prachtige houten boom van Brikkon. De boom wordt geleverd met een houten trappetje en een schommel die je aan de takken kunt hangen. Snel op zoek naar je legoverzameling! Houtspel, €17,95.

2 Vrachtwagen met oplegger

Oh-oh, autopech! Breng de kapotte auto's naar de garage op deze rode vrachtwagen met aanhanger van hout. Bij de vrachtwagen zitten twee gekleurde autootjes om urenlang mee te spelen. Hema, €12.

3 Houten gorilla

Ze zijn té leuk, de houten dieren van het Japanse merk T-lab! Geen wonder dat ze nu ook de Nederlandse kinderkamers veroveren. Deze gorilla is een musthave, maar er is bijvoorbeeld ook een leeuw, een pinguïn en zelfs een alpaca. Creëer een gezellige beestenboel door een paar dieren naast elkaar te zetten. Vooral geschikt als decoratie, of om mee te spelen voor kinderen vanaf een jaar of 3. Mini & Momo, €13,95.

4 IJsjes van lotushout

Tingelingeling, daar is de ijscoman! Deze heerlijke ijsjes van Bloomingville mogen natuurlijk niet ontbreken in een speelkeukentje, maar staan ook erg vrolijk op de babykamer. VTWonen, €31.

5 Loopscooter

Toet, toet! Hoe leuk is deze hippe loopfiets in de vorm van een scooter? Mooie tussenstap om je kindje te leren fietsen. Voor stoere jongens en meiden. Wit met rood en sterretjes. Hema, €50.

6 Raket met magneten

"That's one small step for man..." Leuke, degelijke raket van Janod met magneten. Om mee te spelen, of een mooi plekje te geven op een plankje in de babykamer. De raket is verkrijgbaar in verschillende formaten en is leuk te combineren met het vliegtuig en de helikopter van hetzelfde merk. Dit is de kleinste variant. Bol.com, €17,95.

7 Poppenwagen met stippen

Neem je liefste pop mee in deze stevige houten poppenwagen van Janod. Roze met witte stippen. Een pronkstuk voor in de babykamer, dus ook een mooi kraamcadeau! Bol.com, €69,95.

8 Handige werkbank

Voor de jonge hobbyklusser ontwierp Sebra deze prachtige werkbank voor al je gereedschap. Met de vrolijke kleuren en het ronde design is deze werkbank een echte blikvanger, dus ook prima geschikt als decoratie voor de kinderkamer. Het gereedschap kan er apart bij worden besteld. VTWonen, €249.

9 Kassa

Dat is dan 2 euro, mama. Reken je boodschappen af aan deze houten speelgoedkassa van IKEA. Onmisbaar voor in een winkeltje, groentekraam of ijssalon! IKEA, €12,95.