Acht leuke invulboeken voor baby’s eerste jaar

Het eerste tandje, de favoriete knuffel en de leukste uitstapjes: leg de meest bijzondere momenten van het eerste jaar van je baby vast in een invulboek. In dit artikel geven wij acht tips voor leuke invulboeken voor mama's en papa's, maar ook voor het kinderdagverblijf en opa en oma. Tip: een persoonlijk babyboek doet het ook altijd goed als origineel kraamcadeau.

1. Babyboek Jip en Janneke

Voor alle fans van Jip en Janneke is dit babyboek absoluut een aanrader. Met leuke vragen zoals: wat helpt om me weer stil te krijgen, wat voor knuffels heb ik en welke dieren vind ik het liefst? Alleen al de moeite waard vanwege de prachtige illustraties van Fiep Westendorp. Natuurlijk is er ook een Jip en Janneke babyboek voor meisjes. Bol.com, €14,99.

2. Uitsprakenboek

Schrijf de eerste woordjes, grappige versprekingen en leuke zinnetjes op in dit hardcover uitsprakenboekje van Pauline Oud. Een mooi invulboek speciaal voor kleine kletskousjes. Het begint al bij de eerste klanken, dus ook al leuk in het eerste jaar van je kindje. Bol.com, €14,95.

3. Kraambezoekboek

Liefhebbers van de monochrome-trend kennen ongetwijfeld de hippe musthaves van het Nederlandse label KIDOOZ. Zoals de originele zwart-wit invulboeken voor bijvoorbeeld een babyshower, de zwangerschap of de kraamvisite. In dit stoere kraambezoekboek kan iedereen die je baby'tje komt bewonderen, iets schrijven. Leuk voor later! KIDOOZ, €29,95.

4. Nijntje's babyboek

Een echte bestseller. De mooiste momenten uit het eerste levensjaar krijgen een plekje in dit babyboek van Nijntje. Met leuke illustraties van Nijntje. Ook verkrijgbaar in het blauw. Bol.com, €12,95.

5. Invulboek voor mama en papa

Dit unieke invulboek staat vol boeiende en ontroerende vragen voor mama en papa, in te vullen vanaf de zwangerschap tot aan de tienerjaren van je kind. Welke slaapliedjes zongen jullie, mocht ik opblijven met oud en nieuw en in welke rages ging ik helemaal op? Een geweldig invulboek om er eens in de zoveel tijd bij te pakken en samen in te vullen. Bol.com, €20.

6. Oppasboek

Gaat je kindje naar het kinderdagverblijf, een gastouder of naar opa en oma? In dit speciale zwart-wit invulboek van het merk Zoedt kun je een berichtje van thuis achterlaten en de oppas kan bijhouden hoe de dag is verlopen. Met ruimte voor foto's. Bol.com, €21,95.

7. Babyplakboek

'Je geheugen is een zeef geworden', staat er op de achterkant van dit leuke babyplakboek. Om later toch nog herinneringen op te kunnen halen aan de eerste tijd met je baby is er dit babyplakboek van Uitgeverij Snor, met originele vragen, opdrachten en weetjes. Noteer bijvoorbeeld de grappigste opmerking van het kraambezoek en de kleur van de poepluiers deze week. Bol.com, €17,99.

8. Opa en oma invulboek

Er is niemand zo trots als een kersverse opa en oma. Geef ze dit originele invulboek cadeau en ze kunnen helemaal los! In dit boek kunnen ze niet alleen verhalen kwijt over hun kleinkind, maar ook over hun eigen leven. Bol.com, €19,99.