babyboeken

Acht leuke invulboeken voor baby's eerste jaar

Het eerste tandje, de favoriete knuffel en de leukste uitstapjes: leg de meest bijzondere momenten van het eerste jaar van je baby vast in een invulboek. In dit artikel geven wij acht tips voor leuke invulboeken voor mama’s en papa’s, maar ook voor het kinderdagverblijf en opa en oma. Tip: een persoonlijk babyboek doet het ook altijd goed als origineel kraamcadeau.

1. Babyboek Jip en Janneke

Voor alle fans van Jip en Janneke is dit babyboek absoluut een aanrader. Met leuke vragen zoals: wat helpt om me weer stil te krijgen, wat voor knuffels heb ik en welke dieren vind ik het liefst? Alleen al de moeite waard vanwege de prachtige illustraties van Fiep Westendorp. Natuurlijk is er ook een Jip en Janneke babyboek voor meisjes. Bol.com€16,99.

2. Uitsprakenboek

Schrijf de eerste woordjes, grappige versprekingen en leuke zinnetjes op in dit leuke zwart-wit uitsprakenboekje van Zoedt. Een mooi hardcover invulboek op A6-formaat, speciaal voor kleine kletskousjes. Dankzij het kleinere formaat ook handig om mee te nemen. Bol.com, €10,95.

3. Kraambezoekboek

Let maar op: als je baby’tje straks geboren is, dan vliegt de kraamperiode voorbij! Wie was er ook alweer allemaal op bezoek geweest? Wat voor cadeautje namen ze mee? En wat wenst de visite jouw kindje toe voor de toekomst? In dit stoere kraambezoekboek (ook weer in modern zwart-wit!) kan iedereen die je baby’tje komt bewonderen, iets schrijven. Leuk voor later! Bol.com, €14,50.

4. Nijntje's babyboek

Een echte bestseller. De mooiste momenten uit het eerste levensjaar krijgen een plekje in dit zilveren babyboek van Nijntje. Welke geluidjes maak ik allemaal? Heb ik een favoriete knuffel? En wat heb ik de afgelopen maand allemaal meegemaakt? Met leuke illustraties van Nijntje. Ook verkrijgbaar in het blauw of roze. Bol.com, €15.

5. Invulboek voor mama en papa

Wat ging er door je heen toen je mij voor het eerst in je armen hield? Hoe hebben we mijn eerste verjaardag gevierd? Wat is het grootste kattenkwaad dat ik heb uitgehaald? Wie waren mijn beste vrienden en vriendinnen? Met dit boek creëer je als ouders een unieke blijvende herinnering aan de kinderjaren van je kindje, vanaf de geboorte tot aan de tienertijd. Prachtig boek uit de serie ‘Vertel eens’ van Elma van Vliet. Aanrader! Bol.com, €20,99.

6. Oppasboek

Hoe heeft jouw kindje het gehad bij het kinderdagverblijf of de oppas? Heeft ie geknutseld, gespeeld en goed gegeten? Je kunt het allemaal bijhouden in dit vrolijke crèche- en oppasboek. Met ruimte voor leuke knutselwerkjes, foto’s of gebeurtenissen. Zo kun je altijd teruglezen wat jouw kindje gedaan heeft. Bol.com, €15.

7. Babyplakboek

‘Je geheugen is een zeef geworden’, staat er op de achterkant van dit leuke babyplakboek. Om later toch nog herinneringen op te kunnen halen aan de eerste tijd met je baby is er dit babyplakboek van Uitgeverij Snor, met originele vragen, opdrachten en weetjes. Noteer bijvoorbeeld de grappigste opmerking van het kraambezoek en de kleur van de poepluiers deze week. Bol.com, €18,99.

8. Dagboek van mama

Ook al zo goed bedacht van Pauline Oud, dit mama dagboek. Beantwoord vijf jaar lang elke dag een vraag en ontdek hoe je jezelf ontwikkelt als moeder. Wat doe jij anders dan je eigen ouders? Ben je een relaxte moeder of ben je eerder een stresskip? Schreeuw je weleens tegen je kind? Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Dit dagboek is vooral een cadeautje voor iedere mama met weinig tijd die graag reflecteert of van schrijven houdt. Bol.com, €14,95.