Jip en Janneke babykamer: de tien leukste tips

Jip en Janneke spelen brandweertje, plukken bloemen, eten ijs, gaan naar de kapper en krijgen zwemles: de avonturen van de bekendste buurkinderen van Nederland, bedacht door Annie M.G. Schmidt en geïllustreerd door Fiep Westendorp, zijn nog altijd mateloos populair. En dus mogen Jip en Janneke niet ontbreken op de babykamer. In dit artikel delen wij de tien leukste Jip en Janneke tips voor de kinderkamer, van een slaapzak en een opbergmand van de HEMA tot blokken en kartonboeken.

1. Jip en Janneke kussen

Nieuw bij de HEMA: dit mooie monochrome kussen voor de babykamer met opdruk van Jip en Janneke. Het kussen is 35 x 35 x 11 cm. Handig voor in een schommelstoel of als decoratie. HEMA, €10.

2. Takkie kleed

Ook nieuw van de HEMA: dit blauwe plaid met witte stippen met hond Takkie. Het kleedje is 130 x 150 cm. Leuk voor in de kinderwagen of als dekentje voor het wiegje of ledikantje. HEMA, €7.

3. Opbergmand Takkie

Daar hebben we Takkie weer, nu op een handige opbergmand met stippen. De mand is makkelijk op te tillen en is gemaakt van stevig canvas, dus ook goed te gebruiken als kleine wasmand voor de babykamer. HEMA, €9.

4. Blokken Jip en Janneke

Houten blokken doen het altijd goed als speelgoed voor baby's en peuters. Deze blokkenset bestaat uit 48 blokken, waaronder 8 blokken met afbeeldingen van Jip en Janneke. Speelplezier gegarandeerd! HEMA, €10.

5. Opbergdozen

Haarelastiekjes, knutselspullen of rondslingerende sokken: geef ze een vast plekje in een opbergdoos van Jip en Janneke. Deze set bestaat uit drie kartonnen dozen in de kleur mint. HEMA, €7.

6. Kartonboek Jip

Kijk, dit is Jip. Jip heeft nu zijn eigen kartonboekje met korte teksten en de mooiste illustraties: een ideaal kraamcadeautje en een absolute musthave voor in de boekenkast op de babykamer. Bol.com, €5,99.

7. Slaapzak

Welterusten, Jip en Janneke! Deze witte slaapzak met zwarte Jip en Janneke illustratie doet het goed op een monochrome babykamer. Handig: de slaapzak heeft afritsbare mouwen. HEMA, €18.

8. Jip en Janneke voorleesboek

Het originele grote Jip en Janneke boek verdient als echte klassieker een ereplekje in iedere kinderkamer. Om avond na avond uit voor te lezen. Bol.com, €25,95 (hardcover).

9. Kussen Takkie

Altijd al een hond gewild? Deze variant hoef je niet uit te laten, maar is absoluut knuffelbaar! Een kussen om vrolijk van te worden, leuk voor op de kinderkamer. HEMA, €10.

10. Kartonboek Janneke

Tja, als Jip zijn eigen kartonboek heeft, dan mag Janneke natuurlijk niet achterblijven. Ook in dit boekje staan korte teksten en prachtige illustraties. Ook leuk als klein cadeautje! Bol.com, €5,99.