Jip en Janneke babykamer tips

Jip en Janneke op de babykamer: de 12 leukste tips

Jip en Janneke spelen brandweertje, plukken bloemen, eten ijs, gaan naar de kapper en krijgen zwemles: de avonturen van de bekendste buurkinderen van Nederland, bedacht door Annie M.G. Schmidt en geïllustreerd door Fiep Westendorp, zijn nog altijd mateloos populair. En dus mogen Jip en Janneke niet ontbreken op de babykamer. In dit artikel delen wij de 12 leukste Jip en Janneke tips voor de kinderkamer, van een kinderkoffertje met het hondje Takkie en een leuke babypuzzel tot blokken en een nachthemd.

1. Blokkenset Jip en Janneke

Houten blokken doen het altijd goed als speelgoed voor baby’s en peuters. Deze blokkenset bestaat uit 48 blokken, waaronder 8 blokken met afbeeldingen van Jip en Janneke. Speelplezier gegarandeerd! Hema, €10.

2. Jip en Janneke babybordje

Hoe leuk is dit melamine bordje? Leuk voor de eerste hapjes of de eerste stukjes brood. Met op de rand alle letters van het alfabet. Voor je het weet, kan jouw kindje de eerste letter van zijn naam aanwijzen! Hema, €2,50.

3. Kartonboekje Jip

Kijk, dit is Jip. Jip heeft nu zijn eigen kartonboekje met korte teksten en de mooiste illustraties: een ideaal kraamcadeautje en een absolute musthave voor in de boekenkast op de babykamer. Bol.com, €6,99.

4. Jip en Janneke voorleesboek

Het originele grote Jip en Janneke boek verdient als echte klassieker een ereplekje in iedere kinderkamer. Om avond na avond uit voor te lezen. Bol.com, €26,99 (hardcover).

5. Kinderkoffertje Takkie

Dag mama, ik ga bij oma logeren! Laat je fantasie de vrij loop met dit leuke speelkoffertje met hondje Takkie. Te klein om alle spulletjes in mee te nemen voor een nachtje logeren (een slaapzakje gaat niet lukken), maar groot genoeg voor een knuffel, een boekje en een tandenborstel. Hema, €5,50.

6. Nachthemd Jip en Janneke + poppenpyjama

Toegegeven, deze pyjama is niet verkrijgbaar in de kleinste babymaatjes. Maar verwacht je een meisje? Dan is dit nachthemdje ook nu al leuk op de babykamer. Verkrijgbaar vanaf maat 98/104. Extra leuk: je krijgt er een bijpassend mini-nachthemd bij, voor de favoriete pop of knuffel van je kindje. Zo leuk! Hema, €10.

7. Houten babypuzzel

Wordt dit de eerste puzzel van jouw kindje? Ontmoet Jip en Janneke, Siepie en Takkie en probeer ze op de juiste plek te leggen. Altijd goed, deze leuke puzzel. Ook als klein kraamcadeautje. Hema, €2,50. 

8. Knuffel Siep

Ook al zo’n leukerd, dit zwarte knuffeltje van poes Siepje. Heerlijk zacht, om lekker mee te knuffele tijdens het voorlezen uit de verhaaltjes van Jip en Janneke. Krijg je al een nostalgisch gevoel? Hema, €6.

9. Theeserviesje

Dit schattige serviesje hoort thuis in elk speelkeukentje, maar je kunt het ook alvast een leuk plekje geven op de babykamer. Hier wordt gegarandeerd veel mee gespeeld! Je krijgt een theepotje, taartbordjes, kopjes en schoteltjes. Om het hele gezin te trakteren op een kopje thee met een gebakje. Hema, €12.

10. Trekdier Takkie

Hondje Takkie gaat gezellig mee als je kindje zijn eerste stapjes zet. Dit houten trekdier is nog niet zo lang verkrijgbaar bij de Hema, maar doet denken aan vroeger. Gemaakt van stevig hout, met een touwtje van 40cm. Hema, €9.

11. Groeimeter Jip en Janneke

Met dit pakket kun je zelf een groeimeter of meetlat maken met Jip en Janneke. Hoe lief is dat? Ook een leuk cadeautje voor een trotse en creatieve opa of oma. In dit pakket zit de borduurstof, borduurgaren, een handleiding en het telpatroon. Bol.com, €27.

12. Voorleesboek 'Beste vriendjes'

Jip speelt elke dag met zijn buurmeisje Janneke. Ze doen verstoppertje, laten hondje Takkie uit of gaan boodschappen doen. Soms maken ze ruzie, maar dat duurt nooit lang. Want Jip en Janneke zijn de beste vriendjes. Lief voorleesboek! Bol.com, €10 (hardcover).