Strijd der apen: wie is de beste knuffelaap?

Aapjes zijn de beste knuffels, vinden zij zelf. Ze zijn lief, zorgzaam en een tikkeltje ondeugend. Maar wie is het beste knuffelaapje? Wij stellen acht kandidaten aan je voor. Maak kennis met Mickey, Franck, Mr. Aap, Mattie, Roy, Mr. Nelsson, Mario en KD en kies jouw favoriet. Of die van je kindje natuurlijk.

1. Charmeur Mickey

We leggen de lat hoog. Knuffelaap Mickey van Happy Horse is misschien wel de meestgeknuffelde aap van Nederland. Topfavoriet onder veel kindjes. Superzacht, broers en zussen in verschillende kleuren en verkrijgbaar in twee maten. Zucht, wat een charmes! Bol.com, vanaf €10,95.

2. Hipster Franck

Maar ook Franck mag er zijn, met zijn stoere gestreepte armen en benen. Dit heerlijke knuffelaapje is een echte hipster, gemaakt van biologisch katoen. Voor de gelegenheid heeft Franck ook nog een heerlijk zacht jurkje aangetrokken. Doet ie gewoon. Bol.com, €18,95.

3. Mr. Aap

Een beetje slungelig is ie, Mr. Aap van O5Home, maar met zijn toffe streepjes en opvallende applicaties mag ook deze knuffelaap er zeker zijn. Ook fan? Mr. Aap heeft een grote familie, gemaakt van sokken. Kom eens kijken bij Loods5, €20 voor een volwassen aap van 70cm.

4. Zachtaardige Mattie

Zacht, zachter, zachtst: Mattie van JellyCat is de absolute winnaar als het om zachtheid gaat. Met zijn vriendelijke gezicht wint hij ieder baby'tje voor zich. En is aap Mattie eenmaal je vriend? Dan gaat hij voor je door het vuur. Beloofd. Wehkamp, €27,99.

5. Ribmaster Roy

Zijn naam is Roy, Cordy Roy. Aapje Roy is verre familie van Mattie, allebei van het Engelse JellyCat. Roy is een waanzinnig lieve aap van zachte ribstof. En wist je dat er een complete Cordy Roy-familie is met heerlijke knuffels? Maar aapje Roy is natuurlijk het leukst. PlanetHappy.nl, €19,89.

6. Mr. Nelsson

De Deense Mr. Nelsson van OYOY! is altijd in voor een feestje. Of doe maar een borrel, met nootjes. Hij is gek op design, heeft een zachte textuur en is luxe afgewerkt. Een aap waar je 'meneer' tegen zegt. ScandinavianDesignCenter, €57,99.

7. Vriendje Mario

Niet schrikken, maar Mario heeft bolletjes geslikt. Geen gekke dingen denken hoor, Mario heeft geen strafblad. Door zijn bolletjes ligt deze knuffel van Difrax extra fijn in de hand. Mario is een echte troostbieder en een vriend voor het leven. Wehkamp, €11,49.

8. Mooiboy KD

Last but not least: deze aap van KidsDepot komt rechtstreeks uit de jungle. Laten we hem KD noemen. KD is gemaakt van vilt en houdt niet van knuffelen. Liever bewaakt deze mooie jongen de babykamer vanaf een veilig plekje. VTWonen, €39,95.

Dat waren ze, onze acht kandidaten. In de maand mei 2017 konden bezoekers stemmen op hun favoriet. De meeste lezers kozen voor aapje Mattie. Gefeliciteerd, Mattie! Jij krijgt de hele maand juni een ereplekje op onze site. En een banaan.