Pas op, er sluipt een leeuw op de babykamer!

Mocht er ooit een leeuw ontsnappen uit een dierentuin en op magische wijze in onze straat belanden, dan zal mijn dochter ernaartoe rennen en hem willen aaien. Dat weet ik zeker. Leeuwen hebben op een of andere manier een geweldige aantrekkingskracht op kinderen. En dus mogen ze niet ontbreken in de babykamer. Zeven tips voor leuke items met leeuwen voor op de kinderkamer.

kussen leeuw kinderkamer
1. Kusje op je hart
muursticker leeuw
2. KEK Amsterdam
vloerkleed leeuw
3. Sew Heart Felt
badcape leeuw
4. Elodie Details
leeuw knuffel kinderkamer
5. HEMA
dierenkop leeuw leeuwenkop kinderkamer
6. Wild & Soft
leeuw deurstopper
7. Züny

1. Leeuwenkussen

Hoe lief is dit kussen met leeuwenkop? In hip zwart-wit, dus een mooie aanwinst voor een monochrome babykamer. Het kussen is met de hand gemaakt van 100% ecokatoen en bedrukt met niet-giftige inkt. Goed om te weten: van ieder verkocht kussen gaat 25% naar Stichting Hartekind en Hartvrienden, die zich inzetten voor kinderen met een hartafwijking. Kusje op je hart, €15,95.

2. Leeuw op de muur

Net echt, deze gave muursticker van KEK Amsterdam. Geef dit welpje een mooi plekje op een gladde oppervlakte, zoals een gestucte muur, op de commode of op de deur. Als je durft tenminste... Kidzsupplies, €19,95.

3. Gevaarlijk gaaf vloerkleed

Nooit meer koude voeten met deze leeuw op de vloer van Sew Heart Felt. Met de hand gemaakt in Nepal volgens fairtradeprincipes en geverfd met een natuurvriendelijke verf, zonder schadelijke stoffen. Een echte eyecatcher! DeKleineVogelaar.nl, €85.

4. Badcape met manen

Steel de show in het zwembad, op het consultatiebureau of gewoon thuis met deze geweldige badcape van Elodie Details. Deze badcape met extreem hoog knuffelgehalte is gemaakt van 100% katoen met een absorberende badstof aan de binnenzijde en zacht velours aan de buitenzijde. Mevrouw Schaap, €39,90.

5. Leeuwenknuffel

Deze vriendelijke leeuw heeft alles in zich om het beste vriendje te worden van je kindje. Met een lengte van 23 cm heeft deze kleine leeuw een prima formaat om mee te nemen naar bed, naar opa en oma of op vakantie. Hema, €8.

6. Leeuwenkop

Ga maar lekker slapen, met deze leeuw vluchten de monsters zo je kamertje uit. Deze zachte leeuwenkop van Wild&Soft is netjes afgewerkt en voorzien van een lusje, dus makkelijk op te hangen. Prachtig als stoere decoratie in de kinderkamer. Bol.com, €39,99.

7. Deurstopper

Deze leeuw van Züny kan de deur voor je openhouden of ervoor zorgen dat je boeken niet omvallen. Handig toch? Gemaakt van kunstleer en gevuld met ijzerzand, wat deze deurstopper en boekensteun extra stevig maakt. Fonq, €57,50.