Kinderboeken babykamer

De vijf leukste kinderboeken voor op de babykamer

Voorlezen is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Kinderen die als baby zijn voorgelezen, blijken later vaak beter te zijn in taal. En een gevulde boekenplank met mooie prentenboeken ziet er natuurlijk ook nog eens erg leuk uit!

Welke boeken mogen niet ontbreken in de boekenkast van je kindje? Vijf aanraders voor op de babykamer.

1. De dieren van Ingela
Prachtige groot formaat prentenboek met illustraties van de Zweedse ontwerpster Ingela P. Arrhenius. De opzet van het boek is simpel: 32 kleurrijke ‘posters’ met dieren en hun namen. Geen echt voorleesboek, maar heerlijk om samen met je kindje naar te kijken. Een musthave voor designliefhebbers. De dieren van Ingela, €19,95.

2. Jip en Janneke
Misschien de bekendste kleuters van Nederland: Jip en Janneke. De verhaaltjes uit de bekende klassieker van Annie M.G. Schmidt zijn misschien een beetje ouderwets (het eerste verhaaltje werd in 1952 gepubliceerd!), maar je kunt ze natuurlijk zelf een beetje aanpassen als je voorleest. En de tekeningen van Fiep Westendorp blijven leuk. Jip en Janneke, €26,99.

3. Het Gouden Fiep Boek
Stevig voorleesboek vol prachtige tekeningen van Fiep Westendorp. Met bijvoorbeeld de katten Pim & Pom, het geheim van Toermalijn en rijmpjes en versjes. Een feest om samen naar te kijken en ook nog eens gunstig geprijsd. Het Gouden Fiepboek, €15,50.

4. Raad eens hoeveel ik van je hou
Alleen al vanwege de titel verdient dit boek een mooi plekje in elke kinderkamer. Erg lief boek over Hazeltje en Grote Haas die vreselijk veel van elkaar houden. Om steeds opnieuw voor te lezen. Raad eens hoeveel ik van je hou, €14,95.

5. Papa, pak je de maan voor mij?
Mooi prentenboek van Eric Carle, bekend van Rupsje Nooitgenoeg. Leuk verhaal over een meisje dat graag met de maan wil spelen en een vader met een heel lange ladder. Met spannende flapjes. Gelukkig is er nu deze kartonnen versie, want het papieren boek heeft het bij ons niet lang overleefd. Papa, pak jij de maan voor mij?, €10,99.