Panda’s in de babykamer: welkom in Nederland!

Eindelijk, panda's in een Nederlandse dierentuin! Na 16 jaar overleg en voorbereiding mag Ouwehands Dierenpark twee panda's verwelkomen. Wu Wen & Xing Ya krijgen de beschikking over het grootste en mooiste pandaverblijf ter wereld, vond de Chinese delegatie die de dierentuin bezocht. In Rhenen is de pandakoorts al toegeslagen: rotondes zijn versierd met reuzenpanda's van mos, etalages zijn aangekleed met pandaknuffels en er is zelfs pandagebak gemaakt. Ook wij houden van panda's. En dus delen wij acht tips voor een hippe babykamer met pandathema. Welkom in Nederland, Wu Wen & Xing Ya!

panda vloerkleed
1. vloerkleed
speelgoed opbergzak panda
2. opbergzak
rammelaar panda
3. rammelaar
loopauto panda
4. loopauto
opbergmand kinderkamer
5. opbergmand
poster panda
6. poster
muziekdoos panda
7. muziekdoos
nachtlampje panda
8. nachtlampje

1. Panda op de vloer

'Pas op, mama, je staat op Wu Wen!' Een echte blikvanger in de kinderkamer, dit geweldige panda-vloerkleed van Sew Heart Felt! Het kleedje is 100 x 60 cm, een mooi formaat voor naast een kinderbedje. Extra fijn: je hebt nooit meer koude voeten als je je kindje 's nachts gaat voeden. Dit vloerkleed is gemaakt in Kathmandu (Nepal) van biologische wol en geverfd met natuurvriendelijke verf. DeKleineVogelaar.nl, €85.

2. Dag speelgoed!

Een gouden uitvinding, dit geweldige speelkleed en speelgoedopberger in één! Na het spelen gaat al het speelgoed op het kleed, trek je de touwtjes samen en weg is het speelgoed. Of uit het zicht in ieder geval. Ideaal! Deze handige opbergzak is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, maar op een pandakamer mag deze natuurlijk niet ontbreken. VTWonen, €33,95.

3. Rammelen, bijten en knuffelen

Ook al zo goed bedacht, deze knuffel, rammelaar én bijtring. Met een baby'tje op bezoek bij de panda's in Ouwehands Dierenpark? Dan moet deze rammelaar natuurlijk mee! Gemaakt van onbehandeld hout en zachte badstof, dus veilig voor baby's. DeKleineVogelaar.nl, €14,95.

4. Pandawagen

Aan de kant, daar komt Xing Ya! De Wheelybug is een kleine loopwagen waar peuters vanaf 1 jaar mee kunnen spelen. Eerst als loophulpje en later om mee door de kamer te racen. De wheelybug heeft vier zwenkwieltjes, waardoor je er makkelijk mee door de kamer manoeuvreert. Onder meer te verkrijgen als muis, big en tijger, maar deze kleine reuzenpanda is natuurlijk ook erg schattig. IKenIK, €69,95.

5. Opbergmand

Leuk, deze papieren opbergzak met pandagezichtje! De opberger past dankzij het minimalistische design ook prima in een monochrome kinderkamer. En hij is lekker groot, dus genoeg opbergruimte (55 x 84 cm), en ook nog eens vriendelijk geprijsd. Sissy-Boy, €8,99.

6. Panda aan de muur

Onweerstaanbaar, deze geometrische pandaposter van Tinkle&Cherry! Onder de panda staat de omschrijving uit het woordenboek. De poster is verkrijgbaar in A3- en B2-formaat en wordt gedrukt op duurzaam papier. Tip: ook erg leuk te combineren met de andere geometrische dierenposters uit de collectie. Tinkle&Cherry, vanaf €13,95.

7. Muziekdoos

Leuk voor aan de muur in de babykamer, boven de commode of aan de box: voor deze lieve muziekdoos van Esthex is altijd wel een plekje te vinden. Trek aan het houten blad onder de hanger en deze muziekdoos speelt een lief muziekje. Slaap lekker, lieve baby! Fonq, €32,95.

8. Lief lampje

Met dit schattige pandalampje van Petit Monkey slaapt je kindje als een roosje. Het nachtlampje werkt op batterijen en gaat na 60 minuten vanzelf uit. Ook handig om mee te nemen op vakantie, naar opa en oma of tijdens een weekendje weg. PSikhouvanjou, €12,95.