Retro babykamer: de leukste ontwerpen van vroeger

Het goede gevoel van vroeger, maar met een moderne twist. Kies je voor een retro babykamer? Dan kun je alle kanten op. Bij Het Retro Warenhuis vind je de mooiste designs van vroeger, die passen in het leven van nu. Knipoog naar het verleden met een metalen retro klok of een bolvormige tafellamp, een reproductie van een reclamebord uit de jaren vijftig of een replica van het beroemde Aap Noot Mies-leesplankje. En: wij mogen twee van die toffe leesplankjes weggeven! De winactie is gesloten. De winnaars staan verderop in dit artikel.

retro icecream

opbergdoosje aap noot mies

retro lamp

verkade reclamebord koek

retro klok

milkshake reclamebord

Nostalgie met Aap, Noot, Mies

Aap, noot, mies, wim, zus, jet, teun, vuur, gijs, lam, kees, bok, weide, does, hok, duif en schapen: begin vorige eeuw waren dit de eerste woorden die kinderen op school leerden lezen. Het bekende leesplankje van onderwijzer Hoogeveen mag natuurlijk niet ontbreken in een retro babykamer. Het Retro Warenhuis heeft een geweldige Aap-Noot-Mies-collectie met onder meer opbergblikken, placemats en pennendoosjes. Het kleine opbergblik is bijvoorbeeld ideaal om wattenstaafjes in te bewaren, in het grote blik past een voorraadje luiers voor op de commode en de houten puzzel is leuk als decoratie en later om mee te spelen.

Terug naar de fifties

Tot ver in de jaren vijftig en zestig maakten winkeliers met tinnen borden reclame voor hun winkelwaar. Onder liefhebbers van retro en vintage zijn deze oude emaille reclameborden nog altijd erg geliefd. Het Retro Warenhuis heeft een mooie collectie reproducties van authentieke reclameborden. Met koekjes van Verkade bijvoorbeeld, maar ook met een Volkswagenbusje, een milkshake, een ijsje of Elvis Presley. Echte blikvangers voor in de babykamer, net als de geweldige retro klokken in vintage kleuren en met ouderwetse letters.

Over Het Retro Warenhuis

Vanuit hun woonplaats Haarlem runnen Femke Christiaanse en Hajo Magré Het Retro Warenhuis: een geweldige winkel met retro woonaccessoires met een moderne twist. Van kleurrijke eyecatchers voor in de keuken, zoals weegschalen en broodtrommels tot retro bolvormige lampen en handige voorraadblikken. Het goede gevoel van toen, maar altijd passend in het interieur van nu. Goed om te weten: vanaf €40 is de verzending gratis.

leesplankje prijsvraag

Doe mee en win

Van Het Retro Warenhuis mogen wij twee Aap-Noot-Mies-leesplankjes verloten. Op deze replica's staan alle bekende woorden van het leesplankje in de officiële volgorde, mét de historisch correcte afbeeldingen. Bij het plankje worden kartonnen letters geleverd om de woorden mee te vormen. Leuk voor beginnende lezers, maar ook erg gaaf als decoratie in de babykamer!

Kans maken? Vul je gegevens in en geef antwoord op de vraag. Je kunt meedoen tot en met zondag 14 mei 2017. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars geloot. Duimen maar!

Update 15 mei 2017: De winactie is gesloten. Uit 207 inzendingen zijn twee winnaars geloot: Stephanie Simoons en Ineke Litjens. Gefeliciteerd!