Baby’s eerste keer Sinterklaas en Kerst met Etsy

Samen pepernoten bakken, liedjes zingen voor de schoorsteen en de kerstboom optuigen: december is de gezelligste maand van het jaar, zeker met kinderen! Wordt dit de eerste keer Sinterklaas en Kerst voor jouw kindje? Maak de feestdagen dan extra speciaal en luidt een nieuwe gezinstraditie in! Wij selecteerden 12 sfeervolle decembertips van Etsy, van een cadeauzak of een houten kerstbal met naam tot een gepersonaliseerd Sinterklaasbord of prachtige raamstickers met donkere huisjes. Voor een onvergetelijke feestmaand!

1. Raamstickers huisjes

Te leuk voor de donkere dagen: deze geweldige grachtenpandjes voor op het raam! Een set vinyl raamstickers bestaat uit zes verschillende zwarte huisjes, een setje Sinterklaas-stickers en een setje kerststickers. Goed om te weten: je krijgt er ook een schutvel bij, zodat je ze makkelijk op het raam kunt plakken. TinkeringGoodies, €9,95.

2. Sinterklaasbord met naam

Als Jan zoet is, krijgt hij lekkers. Pepernoten, speculaas en taaitaaipoppen serveer je natuurlijk op een persoonlijk bordje met Sinterklaas erop én de naam van je kindje. Erg leuk om ieder jaar weer te gebruiken! De schilderingen worden handgemaakt met aquarelverf en het bordje kan gewoon in de vaatwasser. Ideaal! MiesToGo, €30.

3. Glazen pepernotenpot

Ook zo dol op pepernoten? Bewaar ze in deze glazen voorraadpot, speciaal ontworpen voor de Sinterklaastijd en met een inhoud van maar liefst 2 liter groot genoeg voor heel veel pepernoten. Anelisahandmade, €7,50.

4. Poster Sinterklaas

Zie, de maan schijnt door de bomen. Sinterklaas is weer in het land! Hang deze poster voor het raam, op de deur of in de keuken en je komt vanzelf in de Sinterklaasstemming. De poster wordt gedrukt op 300 grams mat papier en wordt stevig verpakt verstuurd. Ilseinvorm, €7,95.

5. Cadeauzak met naam

Zijn deze cadeautjes eigenlijk wel voor ons? Met deze Sinterklaas cadeauzak hoef je nooit meer te twijfelen, want Coosje zet er de naam van jouw familie op. Zo weet je zeker dat Sinterklaas zich niet vergist. De cadeauzak is 50x75 cm, groot genoeg voor een flinke stapel cadeautjes. Extra leuk: met de code BABYKAMERBLOG krijg je 10% korting! Coosjes, €10.

6. Peperkoekstempeltje

Perfect voor op een kerstkaart, in een dagboek of op een mooie kersttekening: dit lieve mini-stempeltje met een peperkoekmannetje. Tip: kijk ook eens bij de andere (kerst)stempeltjes van Miss Honeybird, want als je er meerdere koopt, krijg je korting. Miss Honeybird, €3,95.

7. Handgemaakte houten sneeuwbol

Een sneeuwschudbol mag natuurlijk niet ontbreken met kerst. Naar het wintertafereeltje in deze sneeuwbol blijf je kijken. De bol is met de hand gemaakt van het mooiste hout van de berk. Als je de verlichting aanzet, worden de gegraveerde delen verlicht. Magisch mooi! FireFeatherDesign, €25.

8. Handgetekende kerstkaart

Met kerst een kaartje sturen: een traditie die wij graag in ere houden! Verspreid een lichtje in de duisternis met deze lieve kerstkaart, getekend door Boppe. Happy holidays! Boppedesign, €1,25.

9. Kleine houten kerstboom

Samen de kerstboom optuigen en versieren: misschien wel de belangrijkste kersttraditie. Maar met een baby in huis is een echte kerstboom met naalden niet zo handig. Deze minikerstboom is gemaakt van gepelde takken van de lijsterbes en is 1 meter hoog. Bijkomend voordeel: dit kerstboompje kun je ieder jaar weer gebruiken! OntHout, €97.

10. Minikerststal

Jozef, Maria en het kindeke Jezus als kleine houten kegelpoppetjes: geef ze een mooi plekje en je hebt een minikerststalletje. Leuk voor op de babykamer, in de vensterbank of op een plankje boven de commode. DeFamilieFabriek, €17,50.

11. Engeltje van stof

Superlief, dit kleine engeltje met wintersjaaltje. Het engeltje is ongeveer 17 x 13 cm groot, is gemaakt van stof en heeft een rood of een geel mutsje. Het sjaaltje maakt het engeltje helemaal af. Leuk om ieder jaar samen in de kerstboom te hangen. Doordoorgemaakt, €6,95.

12. Houten kerstbal met naam

Onbreekbaar, origineel en gepersonaliseerd: deze kerstbal van hout krijgt de naam van jouw kindje. Hoe leuk is dat? De kerstbal is gemaakt van ongeverfd populieren triplex en wordt geleverd met een stukje rood-wit bakkerstouw, zodat je hem meteen een mooi plekje kunt geven. En volgend jaar gebruik je hem natuurlijk gewoon weer. Ook erg leuk als origineel cadeau voor trotse opa's en oma's: maak een kerstballenset met de namen van alle kleinkinderen. DeBoktorEnZijnBaasje, €3,50.

"Every time you buy from a small business, an actual person does a little happy dance!"

Fijne feestdagen!